Logo Strandhotel De Haan wit

NL

FR

EN

Over ons

Welkom in het Strandhotel

Sinds 1971 wordt het Strandhotel uitgebaat door de familie Claeyssens. Vader Christiaan en zoon Gilles zijn een dynamische tandem met de nodige ervaring en enthousiasme. Gastvrijheid en toegankelijkheid vinden wij onmisbaar. Samen met ons team staan wij elke dag paraat om je een heerlijk verblijf te bezorgen. Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee van dienst zijn? Aarzel niet om ons aan te spreken, we helpen je graag. We kijken ernaar uit om je een warm welkom te heten! 


Een verblijf
met geschiedenis

Het Strandhotel is gelegen in de Concessie, de historische villawijk van de badplaats De Haan.

Sinds het einde van de 19de eeuw heeft De Haan zich ontwikkeld tot een geliefde badplaats. In 1887 gaf koning Leopold II opdracht voor een plan om de duinen tussen Oostende en Blankenberge te bebossen en om te vormen tot een uitgestrekt park. Binnen dit concept werd in het huidige De Haan een idyllische modelvillaverkaveling gerealiseerd, geïnspireerd op de toenmalige Engelse tuinwijkgedachte.

Het Strandhotel bestaat uit diverse samengevoegde gebouwen. Het oudste deel bevindt zich aan de Zeedijk, aangevuld met een appartementsgebouw met een commerciële ruimte op de begane grond, ontworpen door de Concessie-architect Léon Ide, en een ander appartementsgebouw met een commerciële ruimte op de begane grond, ontworpen door Maurice Haeghebaert.