Logo Strandhotel De Haan wit

NL

FR

EN

Omgeving

Ontdek De Haan

De Haan is alom bekend als hét mooiste dorp aan de Belgische kust. Kuieren door de charmante straatjes in de Concessie wijk, de indrukwekkende Belle Epoque villa’s aanschouwen of liever op verkenning door de duinbossen?
Hieronder enkele tips voor jong en oud!

Image hover effect image

Wandelen door
de duinen en bosssen
van De Haan

Deze groene parel aan de kust bestaat uit drie delen en is 152 hectare groot. Je vindt er zowel open duinlandschap met de typische fauna en flora van de kust, als uitgestrekte beboste duinen. In de Duinbossen De Haan kan je naar hartenlust ravotten in één van de 3 speelzones en er zijn mooie en verrassende wandelpaden.

Image hover effect image

Trammelant
Hèt Belle-Epoque feest
van De Haan

Badplaats De Haan ademt nog steeds de stijl en de sfeer van de belle époque en dat wordt jaarlijks gevierd met een groots belle époquefeest: Trammelant. Trammelant kent zijn eerste editie in 1978 n.a.v. het 75-jarig bestaan van het tramstation

Periode: 1ste zaterdag van augustus, behalve wanneer deze op 1 augustus valt

Image hover effect image

Strand
De Haan

De Haan is trots op haar strand, het langste strand van de Vlaamse kust! Bent u opzoek naar een aangename strandwandeling of meer een actieve onstspanning op het strand dan bent u in De Haan zeker op de juiste plaats.

Image hover effect image

Het tram
huisje

Het huidige tramstation werd gebouwd in 1902. In 1977 werd het gebouw in zijn bestaan bedreigd, waarop het door de gemeente De Haan werd gekocht voor één symbolische frank. In 1981 werd het bij koninklijk besluit een beschermd monument. In 2002 werd het volledig gerestaureerd. In het gebouw is nu geen wachtruimte meer; het dient nu als toeristisch informatiepunt.

Het tramstation is een van de belangrijkste monumenten, dat aan de wieg stond van de opkomst en de bloei van De Haan als badplaats, en is hét uithangbord van De Haan aan Zee

 

Image hover effect image

Surfclub

Aan het einde van de zeedijk van je surfclub De Windhaan. Verken de kustlijn op je surfboard.

Image hover effect image

Minigolf in de
Potinière

Plezier voor jong en oud in het parkdomein La Potinière. Het terrein met 18 holes. bevindt zich op 3 minuten wandelen van het Strandhotel.

Image hover effect image

Golfclub

Net buiten het centrum vind je het prachtige terrein van de Royal Ostend golfclub.

Image hover effect image

Gocarts

Niks leuker dan een ritje met de gocart of ‘billenkar’ Bekijk hier de billenkarroutes in De Haan en Wenduine.

Image hover effect image

Meer info:
visitdehaan.be

Meer weten wat er te proeven en te beleven valt in De haan?
Je vindt alle info op visitdehaan.be.